3PL för E-handlare

Kärnan i en framgångsrik e-handel är en effektiv logistik. Det har de största e-handlarna insett och satsar därför stort på logistiken. De flesta e-handlare har dock inte möjlighet att bygga upp egna, avancerande logistikcenter. Då är lösningen att vända sig till en extern tredjepartslogistiker som har de resurser och den kompetens som behövs.

Kontakta oss

Vi vill gärna att du att kontaktar oss så vi tillsammans med dig kan ta fram bästa möjliga logistiklösning för dig. Vi ser fram emot att bli din partner på tillväxtresan.

Kontakta oss

Flexibel totallösning för E-handelslogistik

Orio Logistics erbjuder e-handlare en totallösning för e-handelslogistik där vi hanterar stora flöden av enstaka order och styckplock med krav på hög varutillgänglighet, korta ledtider, god leveranskvalitet. Vi kan dessutom säkra en snabb och flexibel distribution och ta ansvar för en effektiv returhantering. Målsättningen är förstås att kunderna ska få sina leveranser och eventuella returer hanterade så snabbt och enkelt som möjligt. Och att du som kund ska få kostnadseffektiv logistik och en lönsam e-handel.

3PL/TPL med mervärde för E-handlare

E-handelslogistik har vuxit fram som ett specialområde inom 3PL/TPL. Orsaken är förstås att e-handlare har speciella utmaningar – många små order som kräver styckplock, krav på tillgänglighet, noggrannhet, snabbhet, korta ledtider, hög servicegrad och en enkel men effektiv returhantering för att skapa mervärde för kunden. Allt detta är en självklar del i Orio Logistics erbjudande för e-handelslogistik. Dessutom får våra kunder direkt tillgång till vår kompetenta interna IT-avdelning, som förstår era utmaningar och speciella behov och krav.

3 pl för E-handlare

E-handel på dina villkor

Ökar er försäljning snabbt men oförutsägbart? Då är Orio Logistics skalbara och flexibla e-handelslogistik ett perfekt alternativ. Som tredjepartslogistiker och specialist på e-handelslogistik erbjuder vi effektiva och kundanpassade lösningar för er logistik. För oss är det en självklarhet att anpassa våra tjänster till er affär och specifika behov och önskemål.

Hypereffektiv och superattraktiv logistik

De mest framgångsrika e-handlarna exempelvis Amazon, Boozt, Apotea, Sportamore m.fl. har förstått att logistiken formar kundens hela köpupplevelse och lojalitet, vilket i sin tur är grunden för tillväxt och lönsamhet. Att säkerställa en god köpupplevelse från klicket på köpknappen till leverans och eventuell retur är med andra ord en nödvändighet. Logistiken måste mot den bakgrunden vara både hypereffektiv och superattraktiv. Effektiviteten skapas i smarta, standardiserade processer och attraktiviteten byggs av kundfokuserade tjänster, i första hand snabba leveranser, smidiga, varierande leveransalternativ och god leveranssupport.

”E-handel driver innovation inom tredjepartslogistik”

Ökningen av e-handeln har på kort tid ställt tredjeparts– logistikbranschen inför nya utmaningar. Inspirerade av Amazon, Alibaba och Zalando ställer den snabbväxande e-handeln höga krav på exibla upplägg, korta ledtider, hög servicegrad till kunder och konsumenter samt inte minst en effektiv returlogistik.

Läs hela artikeln