Renée Voltaire väljer Orio för logistiken

Kundcase / 15 februari, 2018

Livsmedelsföretaget Renée Voltaire AB utvecklas snabbt med allt fler produkter, nya kunder, en tilltagande e-handel och en ökande export. Sedan starten för tretton år sedan har företagets omsättning vuxit från 0 till närmare hundra miljoner kronor.

Logo för Renée Voltaire som väljer Orio för logistiken

Den snabba tillväxten ökar komplexiteten i logistiken och skärper kraven på flexibilitet, hög tillgänglighet, korta ledtider och hög servicegrad. Under våren 2018 fattades därför beslut om att vidareutveckla och vässa bolagets logistik i samarbete med en ny logistikpartner.

– Efter en omsorgsfull upphandling, där en handfull logistikbolag ingick, föll vårt val på Orio Logistics i Nyköping. Vi är ett mellanstort bolag som behöver en logistikpartner som har det stora bolagets resurser, men det mindre företagets närhet och driv, säger Robert Schelin, försäljningsansvarig i Renée Voltaire AB.

Renée Voltaire AB startades 2005 av entreprenören och bolagets vd Renée Voltaire. Sortimentet består av två varumärken – Renée Voltaire och Pepstop – med sammanlagt närmare 400 produkter som tillverkas av ungefär 85 leverantörer i 25 länder samt vid den egna produktionsanläggningen i Årsta, söder om Stockholm. Produkterna utmärks främst av att de är växtbaserade och ekologiska.

– Vi är ett varumärke som bygger vår verksamhet och kultur på hälsa, medvetenhet och hållbarhet i alla dess dimensioner samt inte minst njutning. Även här värdesätter vi Orio Logistics förmåga och ambition inom bland annat hållbarhet och återvinning, säger Robert Schelin.

För två år sedan lanserade Orio AB affärsområdet Orio Logistics. På relativt kort tid har det nya affärsområdet fått ett stort antal kunder inom bland annat e-handel, livsmedel och elektronik.

– Det är enormt roligt att kunna addera det starka och innovativa varumärket Renée Voltaire till en växande skara logistikkunder. Vi ser fram emot ett långsiktigt, utvecklande samarbete där vi växer tillsammans, säger Jonas Nilson, Head of Orio Logistics, Orio AB.

För ytterligare information kontakta Martin Lennbom, affärsområdesansvarig Orio Logistics tel: 0700-853045, e-post: martin.lennbom@oriologistics.com

Orio Logistics är ett affärsområde i Orio AB som erbjuder logistiktjänster/3PL i världsklass. Orios logistikcenter strax utanför Nyköping är navet i verksamheten. Logistikcentret är automatiserat, har avancerade säkerhetslösningar och är anpassat för att hantera bland annat e-handel, returer, livsmedel och farligt gods. I den moderna anläggningen lagerhålls i dagsläget över än 70 000 artiklar på en yta om 73 000 kvadratmeter och dagligen expedieras tusentals order för vidare distribution till mottagare i hela världen.Orio AB ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt. Företaget har dotterbolag på 9 huvudmarknader i Europa och USA.