Drev.se accelererar med Orio Logistics

Kundcase / 15 februari, 2018

Drev.se erbjuder Nordens bredaste utbud av reservdelar till fritidsbåtar, fler än 100 000 lagerlagda artiklar som köps enkelt och tryggt på nätet. Kunderna är både verkstäder och privatpersoner med höga krav på ett brett sortiment, god tillgänglighet, snabb leverans och enkel returhantering. En effektiv och flexibel logistik är därför en nödvändighet.

Drev.se accelererar med Orio Logistics

Mot den bakgrunden sonderades logistikmarknaden noga. Valet föll till slut på Orio Logistics – en kvalificerad tredjepartslogistiker (3PL) med specialistkompetens inom e-handelslogistik.

– Kundernas ökade krav i kombination med ett växande sortiment gör att logistiken har blivit mer affärskritisk och komplex. Tidigare skötte vi vår logistik själva. Men den snabba tillväxten gjorde att vi växte ur vårt eget lager och insåg att vi behövde lämna över logistiken till verkliga proffs, säger Göran Henckel, ägare och vd på drev.se.

Ger oss ökad konkurrenskraft

För drev.se har valet av logistikpartner blivit en stor framgång som ger bolaget ökad konkurrenskraft.

– Jag är mycket nöjd med det samarbete som vi har byggt upp. Vi känner oss prioriterade och har en nära dialog med Orio Logistics. Leveranssäkerheten är i det närmaste hundraprocentig, kvaliteten är i topp och vi kan erbjuda senare stopptider och snabbare leveranser. Dessutom får vi tillgång till Orio Logistics expertis, bland annat vid transportupphandling, IT-utveckling, hantering av farligt gods och mycket annat. Allt detta ger oss en ökad konkurrenskraft, förklarar Göran Henckel.
Samarbetet underlättar även för drev.se att expandera till nya marknader eftersom Orio Logistics dagligen hanterar omfattande internationella varuflöden.

– Vi planerar att gå in på fler marknader i Norden och Europa. Närmast till hands ligger en expansion till Norge, vilket möjliggörs av att Orio Logistics kan hjälpa oss att hantera förtullning och distribution på ett bra sätt.

Resursstark med personlig, innovativ och flexibel

Drev.se är en av många e-handlare som inte har möjlighet eller ambition att bygga upp ett eget, professionellt logistikmaskineri och därför behöver en resursstark men personlig, innovativ och flexibel partner som kan hantera en osäker tillväxt.

– E-handeln kräver betydligt mer vad gäller flexibilitet i arbetssätt och avtalsformer, skalbara lösningar och skräddarsydda, värdeskapande tilläggstjänster som till exempel kundservice, effektiv returhantering och smarta IT-lösningar. Detta passar oss perfekt eftersom vi vill bryta mönster i vår bransch, vara innovativa och ligga på absolut framkant vad gäller tjänster och teknologi, förklarar Martin Lennbom, som är affärsområdesansvarig på Orio Logistics.
För Orio Logistics innebär samarbetet med drev.se att ytterligare en snabbväxande e-handlare väljer att etablera sig i Orio Logistics logistikcenter i Nyköping. Det 73 000 kvadratmeter stora logistikcentret är automatiserat, har avancerade säkerhetslösningar och är anpassat för att hantera bland annat e-handel, returer, livsmedel och farligt gods. I den moderna anläggningen hanteras och expedieras dagligen tusentals ordrar för vidare distribution till mottagare i hela världen

Våra kundcase