”En premiumprodukt kräver logistik av högsta klass”

Kundcase / 30 juni, 2019

Svenska e-handlaren IconMirror utvecklar och säljer sminkspeglar av premiumkvalitet till både konsumenter, make-up-artister och kosmetikkedjor. Nu satsar företaget på en bred europeisk expansion, vilket förutsätter en logistik av allra högsta kvalitet.

icon mirror bild

– Marknaden är oändlig och vi har ett sortiment av säkra premiumprodukter som vänder sig till konsumenter, artister och professionella make-up-artister över hela världen. I ett första skede satsar vi nu på den europeiska marknaden. Då är det tryggt att vi har Orio Logistics som logistikpartner, för det behövs en logistik av högsta klass, säger Tony Ryman, vd och grundare på IconMirror och en av företagets tre delägare.

Driv, engagemang och värde adderande tjänster

Tony berättar att han uppvaktade och träffade en handfull logistikbolag, innan valet slutligen föll på Orio Logistics.

– Det finns många duktiga logistikbolag, men Orio Logistics hade ett helt annat driv, en kundorientering och ett engagemang i våra första diskussioner. När jag senare besökte deras anläggning i Nyköping så var saken klar. Där finns en oerhört kunnig personal, tekniska och IT-mässiga resurser och en stor vana vid e-handel och storskalig, global distribution, förklarar Tony och berättar att Orio Logistics inte enbart leverera en enkel lager- och distributionstjänst utan även bidrar med ett flertal värdeadderande tjänster.

– Exempelvis hjälper dom oss med mottagning och kvalitetskontroll av våra produkter, reparationer, montering, elektriska arbeten och svetsning. De hjälper oss på det sättet att skapa värde och får vår varuförsörjning att fungera smidigt hela vägen till slutkund.

Professionellt ljus för alla

Men hur kommer man på idén att utveckla och sälja sminkspeglar på nätet? Ja, alltihop började redan för ett tiotal år sedan när Tony Ryman arbetade med film- och teveproduktioner. Varje gång inspelningsteamet inte var i studion så var det svårt för make-up-artisterna att göra ett bra jobb. Ljuset var helt enkelt för dåligt.

– Vi testade med att ta med lampor och speglar men inget höll måttet. Vi försökte även köpa och hyra professionella sminkspeglar speglar med lampor, men det fanns inga. Detta var upphovet till idén att satsa på premiumspeglar med professionellt ljus för både konsumenter och professionella.
Tillsammans med make-up-artister och elingenjörer utvecklades därför IconMirrors sortiment av sminkspeglar baserade på den senast LED-tekniken. I dagsläget finns ett femtiotal produkter i sortimentet och priserna på en spegel ligger i spannet 2 500-58 000 kr, även om den mest sålda kostar kring 3 500 kr.

– Alla vill lägga sin make-up till professionellt ljus. Resultatet blir mycket bättre och en proffsig spegel ger dessutom en helt annan upplevelse. Vår typkund är faktiskt mammor till döttrar i åldern tolv till sjutton år som vill få tillgång till badrummet, plus unga tjejer i åldrarna 23-35. Sen har vi ett segment av professionella make-up-artister, artister, skönhetssalonger, kosmetikkedjor och liknande.

Kändisar, bloggare och andra influencers

IconMirror har även fått gratismarknadsföring av ett stort antal make-up-artister, skådespelare, kändisar, bloggare och andra influencers.

– Vi har förmånen av att många som är intresserade av skönhet förstått vikten av bra makeupljus. Vi har aldrig erbjudit dem någon ersättning däremot har vi kunnat ge dem ett förmånligt pris och vi har definitivt inte styrt vad de ska tycka. Vi har hoppats på att dom på ett ärligt och rakt sätt berättat om sin upplevelse om våra produkter. På det sättet får vi en äkthet och trovärdighet i påverkan, säger Tony och nämner att Bianca Ingrosso är en av många influencers som dagligen använder IconMirror.

Om Icon Mirror

Tony Ryman grundande IconMirror 2012 tillsammans med produktionsproffset Patrick Törnqvist och före detta reklamgurun Bosse Rönnberg. Under 2019 intensifieras bolagets expansion och IconMirrors webbshop lanseras på ett stort antal språk. Iconmirror.se

Om Orio Logistics

Orio Logistics är ett affärsområde i Orio AB och erbjuder logistiktjänster/3PL i världsklass. Orio AB ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt. Företaget har dotterbolag på 9 huvudmarknader i Europa och USA. Oriologistics.com

Våra kundcase