Hockeylogistik – Better Hockey Sweden världsledare på hockeyprodukter off-ice

Kundcase / 5 juli, 2019

Allt finns på nätet. Självklart finns det därför en specialbutik för hockeyprodukter för ”off-ice training” – bland annat mål, skottplattor, skottramper och slideboards – för träning utanför rinken. Nätbutiken heter Better Hockey och startades för knappt sju år sedan.

Sophie Johansson, vd för Better

– Det började med att ägaren och grundaren Tomas Westberg skulle hjälpa sin hockyspelande son med träningsutrustning. Han googlade och beställde och plötsligt satt han med en container med grejer som han själv började sälja på nätet, säger Sophie Johansson, vd för Better Hockey Sweden och själv en passionerad hockeyspelare i Djurgårdens damer i SDHL och Svenska Mästare 2017.

Expanderar i stadig takt

I ett första steg började Better Hockey sälja i Sverige och Finland. Därefter har verksamheten expanderat med nätbutiker som vänder sig till hundratusentals hockeyspelare på alla nivåer i Kanada, USA, Ryssland, Tjeckien, Tyskland och övriga EU. Better Hockey har också egna butiker på Amazons fem största marknadsplatser; USA, Kanada, Tyskland, England och Frankrike.

– Tack vare att många NHL-proffs köper av oss så har vi fått mycket reklam den vägen. Ryktet om våra produkter sprids via Instagram, Twitter och Facebook vilket driver på vår tillväxt. Samtidigt vill vi ta saker i rätt ordning och växa på ett genomtänkt sätt, förklarar Sophie.

Egentillverkade produkter

Under årens lopp har försäljningen ökat stadigt i takt med att företaget har blivit allt mer känt och sortimentet har utvecklats med egentillverkade produkter under varumärket Better Hockey. Hela 95% av alla varor som säljs av Better Hockey är numera egentillverkade. Produkterna tillverkas i 8 länder, varav de flesta är typiska hockeynationer, bland annat i Tjeckien, Kanada och USA.

– Med våra egentillverkade produkter så kan vi erbjuda våra kunder hög kvalitet och funktion till väldigt förmånliga priser. Den egna tillverkningen har blivit väldigt framgångsrik och våra produkter är idag välkända i hockeykretsar världen över.

Drivande och resursstark logistikpartner

För ett par år sedan ställdes Better Hockey inför valet att etablera ett nytt eget lager för Europa eller att välja en extern partner för sin logistik och lagerhantering, precis som man redan gör i USA och Kanada. Mitt i denna process blev Sophie Johansson kontaktad av Orio Logistics.

– Det var precis rätt timing när de tog kontakt. Vi träffades och kände att kemin stämde och att Orio Logistics hade den drivkraft och de resurser som vi behöver. Med sin erfarenhet och kompetens av e-handel och av internationella flöden så känns det väldigt bra att ha Orio Logistics som partner.

Våra kundcase