Höga krav på snabbhet, precision och flexibilitet

Kundcase / 15 februari, 2018

Menigo Foodservice är en fullsortimentsgrossist som levererar mat, utrustning och drycker till i cirka 15 000 restauranger, storkök och butiker i hela Sverige. De senaste åren har Menigo haft en stark tillväxt, vilket innebär att den egna logistiken behöver kompletteras med extern kapacitet.

menigo logo

– Med många nya kunder och en stark tillväxt fick vi svårt att klara av våra ökade volymer här på centrallagret i Strängnäs. Vi kände till att Lidl var nöjda med hur Orio Logistics hanterar deras non-food sortiment, säger Christer Johansson, Supply Chain Manager med ansvar bland annat för inköp och distribution av kolonialvaror.

”Ställer upp och hjälper oss på ett mycket bra sätt”

Under hösten 2018 påbörjade Menigo ett samarbete med Orio Logistics som innebär att non-food artiklar och kolonialvaror – det vill säga produkter såsom kaffe, socker, kakao, te, ris, kryddor och konserver – numera även lagerhålls och distribueras på Orio Logistics distributionscenter i Nyköping.

– Jag är helt klart nöjd med vårt samarbete. Orio Logistics ställer upp och hjälper oss på ett väldigt bra sätt. Det känns är tryggt och stabilt att samarbeta med Orio, berättar Christer.
Menigos kunder ställer höga krav på att beställda varor levereras snabbt och precist. När det är som mest intensivt behöver därför logistiken vara trygg och stabil men även flexibel och snabbfotad.

– Under vissa perioder har vi säsongstoppar då det blir många snabba puckar som behöver hanteras. Då är personalen på Orio Logistics väldigt tillmötesgående, flexibla och snabba.
I konsumentledet är inte Menigo särskilt väl känt. Men i restaurang- och storköksvärlden är bolaget en av de större aktörerna men en omsättning på mer än 6 miljarder kronor och cirka tusen anställda. Tidigare hette företaget ICA meny och var under många år en del av ICA Gruppen. Sedan 2016 ingår Menigo Foodservice i Sysco Group som är en av världens största foodserviceaktörer med sina 65 000 anställda och ca 540 miljarder kronor i omsättning.

Våra kundcase