Hedin Mobility Group stärker servicemarknadsaffären genom förvärv av OnWheels Bildemontering

Nyheter / 17 februari, 2023

Hedin Mobility Group utökar närvaron i värdekedjan med den toppmoderna bildemonteringsanläggningen i Getinge.

MÖLNDAL, 17 februari 2023 –– Hedin Parts and Logistics AB, dotterbolag till Hedin Mobility Group, har förvärvat OnWheels Bildemontering AB samt dess moderbolag OW Förvaltning och Fastighets AB som äger fastigheten där företaget bedriver sin verksamhet.

OnWheels Bildemontering är en toppmodern anläggning om 3 200 kvadratmeter som ligger i framkant vad gäller att demontera bilar och återvinna delar på ett hållbart sätt, bland annat genom den senaste tekniken för miljövänlig och säker hantering av vätskor. Anläggningen, som idag sysselsätter sex personer, invigdes hösten 2020 och är belägen i Getinge i Halland.

Hedin Mobility Group är sedan tidigare verksamma inom bildemontering genom sitt majoritetsägande i danska Koed. Förvärvet av OnWheels Bildemontering är ytterligare ett steg i koncernens satsning på en stark servicemarknads- och reservdelsaffär med ett cirkulärt tänk i fokus. Hedin Parts and Logistics, som förvärvades av Hedin Mobility Group i mitten av 2022, är navet i koncernens reservdelsdistribution vilken nu stärks ytterligare genom förvärvet av OnWheels Bildemontering.

OnWheels Bildemontering kommer att ge Hedin Mobility Groups verkstäder större tillgång till reservdelar, samtidigt som bolagets verksamhet med försäljning av begagnade delar till privat- och företagskunder kommer att fortsätta som tidigare.

Anders Hedin, grundare och VD för Hedin Mobility Group, säger:
”Vi är mycket glada över att välkomna OnWheels Bildemontering till Hedin Mobility Group och ser fram emot att skala upp verksamheten efter de stora behov inom återanvändning av delar som vi ser framåt. Bildemontering är en central del av värdekedjan som får allt större betydelse av både kostnads- och hållbarhetsskäl. Med OnWheels Bildemontering får vi ett företag som ligger i framkant av denna utveckling och som kommer ge betydande synergier med såväl våra verkstäder som vår reservdelsaffär i stort. Det ger oss bra förutsättningar att fortsätta arbeta efter en resurseffektiv affärsmodell.”

Fabio Ishaq, majoritetsägare och VD för OnWheels-koncernen, säger:
”Det känns väldigt bra att det företag som jag har grundat och byggt upp kommer att få mer luft under vingarna när det nu tillhör en stor aktör som Hedin Mobility Group. Hedin-koncernens breda verksamhet och kompetens inom servicemarknad ger Onwheels Bildemontering helt nya möjligheter att expandera, dra nytta av anläggningens teknik och med hjälp av våra engagerade medarbetare ta verksamheten till nästa nivå. Jag önskar alla kollegor och den nya ägaren stort lycka till på resan framåt.”

Verksamheten i OW Förvaltning och Fastighets AB samt OnWheels Bildemontering AB överförs till Hedin Parts and Logistics per idag den 17 februari 2023.

Presskontakt
Magnus Matsson
PR & Communication Manager, Hedin Mobility Group
031 790 00 82
press@hedinmobilitygroup.com

 

Om Hedin Mobility Group

Med cirka 7 500 medarbetare och verksamhet i 13 länder är Hedin Mobility Group en av Europas största privatägda leverantörer av mobilitetslösningar. Nettoomsättningen var 28,2 miljarder kr under 2021 och koncernen sålde över 125 000 fordon*.

Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Försäljning sker både online och via ett europeiskt återförsäljarnätverk om cirka 260 helägda anläggningar.

Koncernen representerar över 40 varumärken och är även importör för Ford i Sverige och Ford F-150 i Europa; Renault, Dacia och Alpine i Sverige och Danmark; Hongqi i Sverige och Nederländerna; Dodge och RAM i Europa; och för INEOS Grenadier i elva länder**, samt distributör för MG i Sverige och för BYD i Sverige och Tyskland.

Koncernens verksamhet omfattar därtill grossist- och distributionsverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

www.hedinmobilitygroup.com

Hedin Mobility Group ingår i Hedin Group-koncernen tillsammans med Tuve Bygg AB och I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group är även delägare i Consensus Asset Management och Ripam Invest AB som äger Marstrands Kurhotell, Kurbadhus och Societetshus.

www.hedingroup.com

* Inkluderar ca 21 500 sålda fordon hänförliga till överlåtna verksamheter från Hedin Group AB i oktober 2021.
** Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Schweiz.