Orio blir Hedin Parts and Logistics

Nyheter / 14 december, 2022

Namnbytet blir startskottet för utbyggnaden av en ledande europeisk aktör inom distribution av reservdelar och logistiktjänster.

Reservdelsdistributören och logistikföretaget Orio AB, som förvärvades av Hedin Mobility Group tidigare i år, byter namn till Hedin Parts and Logistics AB. Namnbytet reflekterar företagets position som navet i Hedin Mobility Groups reservdelsdistribution och markerar nästa steg i koncernens strategi för att utöka verksamheten inom distribution av reservdelar och tillbehör både i Sverige och Europa.

”Hedin Mobility Group expanderar kraftigt i Europa och vi tar nu nästa steg i att växa koncernens affär. Med Hedin Parts and Logistics ska vi bygga en reservdelsdistribution för hela den europeiska marknaden som kommer att skapa mervärde i hela värdekedjan. De fordonstillverkare och varumärken som vi samarbetar med får därigenom en ännu starkare europeisk partner i oss”, säger Anders Hedin, grundare och VD för Hedin Mobility Group.

Hedin Mobility Group är idag importör, distributör och/eller återförsäljare för över fyrtio varumärken runt om i Europa. För dessa varumärken kommer reservdelsdistributionen till koncernens egenägda och externa återförsäljare nu att samlas i Hedin Parts and Logistics. Därtill ska företaget även växa affären med flera nya produktgrupper som dessutom ska erbjudas den bredare marknaden.

”Reservdelsdistribution är en kritisk del av värdekedjan för verkstäder och slutkunder. Vi tar avstamp i den svenska industrihistorien och den infrastruktur, kompetens och kapacitet som ärvts från Saab till Orio och vidare till Hedin Parts and Logistics för att bli en ledande europeisk distributör av reservdelar och tillbehör. Detta kommer att gynna Hedin Mobility Groups partners, återförsäljare och slutkunder samt föra med sig investeringar och nya arbetstillfällen både i Sverige och utomlands”, säger Nicholas Tengelin, VD för Hedin Parts and Logistics.

Orio hette tidigare Saab Automobile Parts och är exklusiv global leverantör av Saab Original-delar. Satsningarna inom Hedin Parts and Logistics medför inga förändringar i företagets Saab-affär. Bolaget kommer också att fortsätta att tillhandahålla logistiktjänster till externa fordons- och industrikunder.

”Vi har sedan 1947 försett verkstäder och entusiaster världen över med Saab Original reservdelar. Så länge efterfrågan finns kommer vi att fortsätta med det”, säger Nicholas Tengelin.

Det formella namnbytet från Orio AB till Hedin Parts and Logistics AB har redan genomförts, medan den officiella lanseringen av Hedin Parts and Logistics som varumärke planeras till 1 februari 2023.

Presskontakter
Nicholas Tengelin
VD, Hedin Parts and Logistics AB
0700 853 555
nicholas.tengelin@orio.com

Magnus Matsson
PR & Communication Manager, Hedin Mobility Group
031 790 00 82
press@hedinmobilitygroup.com