Orio får ny ägare i Hedin Mobility Group

Nyheter / 9 juni, 2022

Orio AB har idag fått en ny ägare då staten har sålt samtliga aktier i bolaget till Hedin Mobility Group AB.

NYKÖPING, 9 juni 2022 – Orio AB har sitt ursprung i Saab Automobile Parts AB och är idag exklusiv leverantör av Saab originaldelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. Orio har över tid vuxit sin logistikverksamhet och hanterar idag tredjepartslogistik samt bedriver en expansiv logistikparksverksamhet i form av delägare i Nyköpings Logistikpark AB.

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda bilåterförsäljare. Koncernen sysselsätter fler än 5 000 personer och har över 200 anläggningar i sju länder.

– Med Hedin Mobility Group får Orio en stark ägare som förstår verksamheten och som värdesätter Orios kompetens och kunnande såväl inom reservdels- som logistikverksamheten. Affären innebär att leveransen av reservdelar till Saabägare världen över kan säkras för överskådlig tid. Samtidigt kan logistikverksamheten fortsätta utvecklas, säger Gustaf Ljunggren, VD för Orio AB.

– Vi är mycket glada över att välkomna Orio till Hedin Mobility Group. Det är ett företag med en lång och stolt historia inom svensk bilindustri som vi avser att förvalta – samtidigt som vi ska tillföra nya affärer och på så vis vidareutveckla bolaget. Förvärvet faller väl in i vår strategi där vi vill utöka verksamheten inom distribution och reservdelar både i Sverige och Europa. Med Orio får vi tillgång till ett stort och ledande distributionscenter samt upparbetad infrastruktur för försäljning och distribution till tusentals verkstäder i ett 30-tal länder, säger Anders Hedin, ägare och VD, Hedin Mobility Group.

De senaste två åren i rad har Orio levererat ett positivt rörelseresultat som dessutom har förbättrats över åren. Den positiva utvecklingen syns i båda Orios affärsområden. Logistikverksamheten har vuxit med 60 procent på årsbasis de senaste åren och reservdelsaffären har utvecklats väl och fortsätter leverera en bra lönsamhet.

– Orio är idag i en finansiellt god position och det är ett gynnsamt tillfälle för en ny ägare att ta vid. Vi ser fram emot ett nära och utvecklande samarbete med Hedin Mobility Group. Jag vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till alla kollegor på Orio som bidragit till den positiva utvecklingen och ser fram emot att fortsätta vår framgångsrika resa, säger Gustaf Ljunggren.

Baker McKenzie har varit Orio ABs juridisk rådgivare och KPMG har varit affärsrådgivare under processen.


Orio AB är ett globalt logistik- och reservdelsföretag som erbjuder logistiktjänster inom allt som rör lagring, distribution, export/import, transport, vidareförädling och hantering av varor. Orio är världens enda leverantör av Saab originaldelar med försäljning i ett trettiotal länder. Orio är sedan 2012 helägt av svenska staten. Huvud-kontoret finns i Nyköping, tillsammans med logistik- och distributionscenter. Bolaget har även kontor i Trollhättan och fyra helägda dotterbolag i Europa och USA. 

www.hedinpartslogistics.com

Våra nyheter