”Orio Logistics Martin Lennbom intervjuad i Branschaktuellt”

Nyheter / 11 juni, 2019

Flexibel e-handelslogistik – från infrakt till returhantering. Med 80 års erfarenhet av logistik inom reservdelsbranschen fortsätter Orio Logistics färden in i en digital framtid och satsar bland annat på att vara e-handelns logistikpartner. Bland företagets e-handelskunder kan nämnas Better Hockey, Drev.se, Reneé Voltaire och Induo.

Martin Lennblom intervjuad av Branschaktuellt

– Vi jobbar med många e-handelskunder. Vårt ursprung ur reservdelslogistik ger oss erfarenheter och förmågor som gör oss till en stark aktör även för e-handelslogistik, säger Martin Lennbom, Business Area Manager på Orio Logistics.
Orio Logistics arbetar mycket med smarta integrationsmöjligheter, allt för att det ska vara lätt för e-handlare att integrera alla sina olika system på en gemensam plattform, där de kan kommunicera enkelt och effektivt.

– Vi har byggt en molnbaserad lösning för att göra integrationen ännu enklare och kostnadseffektivare. IT-system och mjukvaror är helt avgörande för att få till en snabbfotad, flexibel och smart e-handelslogistik, och här ska vi vara ledande, förklarar Martin.

Pionjärer inom automation

Orio var lite före sin tid när man redan för tjugo år sedan satsade på en automatiserad lagerlösning för hantering av lådor och ett automatiskt höglager för pallar.

– Vi har bland annat en Miniload som är en automatiserad plockanläggning för små artiklar som är högfrekventa. Denna anläggning har vi haft i 17 år och ständigt tittar vi på hur den kan utvecklas till nästa nivå. Vi har med andra ord varit automatiserade väldigt länge, något som är ganska unikt.

Orio har även ett utvecklat ett eget, kraftfullt WMS-system (Warehouse Management System) som kommer alla kunder till godo.

– Vårt WMS är fullt transparant och hanterar all information från inleverans, lagerhantering till utleveranser för alla variationer av olika ordertyper. Vi kan även smidigt integrera våra system med kundernas och vara behjälpliga för att hantera inköps- och leveransbevakning från underleverantörer till lagret, berättar Martin Lennbom.

Kundlöftet är A och O

Men trots de vassa digitala, skräddarsydda systemen väljer Martin att lyfta en mer personlig faktor som betydande för framtidens e-handel – att hålla kundlöftet.

– Kundlöftet blir viktigare och viktigare. Att man kan leva upp till och leverera mot sitt kundlöfte är A och O för alla företag, och särskilt i den hårt konkurrensutsatta e-handeln. Här är logistiken en helt avgörande faktor. Som logistikpartner till e-handeln är det vår uppgift att säkerställa att logistiken är snabb, precis, kostnadseffektiv och erbjuder flexibla leveransalternativ. Det är en konst att få ihop allt detta, men jag tycker vi gör det riktigt bra!

Våra nyheter