Reservdelslogistik till kräsna, passionerade entusiaster

Kundcase / 5 april, 2019

m du inte är en passionerad ägare av en Volvo tillverkad från slutet av 1940-talet och fram till millennieskiftet så har du förmodligen inte hört talas om företaget CVI Automotive. CVI står för Classic Volvo Imports och grundades 1988 i London av Mikael Sällström. Sedan 2018 har CVI outsourcat sin logistik till Orio Logistics i Nyköping.

CVI Automotive logo

Som så ofta startades alltsammans lite av en tillfällighet. Sällström var relativt nyutexaminerad advokat, eller ”solicitor”, men trots detta fattade han efter några år beslutet att satsa fullt ut på att bli specialist på Volvos äldre bilmodeller.

– Jag hade nog börjat tröttna lite på allt pappersarbete som advokatyrket innebär, berättar Mikael Sällström.
Verksamheten fick en flygande start 1988. Efter ett år blev Volvo Amazon utnämnd till ”Londons chicest classic car” av dagstidningen Daily Mail. Bilmodellen blev populär hos välkända fotografer, skådespelare och reklammänniskor och möbeljätten IKEA köpte en röd Amazon av årsmodell 1970 av Mikael Sällström för att använda den i sin reklam. Mot slutet av 1989 skedde en snabb scenförändring när den stora finans- och fastighetskrisen slog till med full kraft. En krasch som startade i London och snabbt spred sig över världen.

– Marknaden dog på tre månader i och med kraschen. Klassiska bilar är ju en slags lyxvara som man kan avstå från när tiderna blir sämre. Många människor förlorade sina arbeten, blev senare utkastade från sina hem och konkurrensen blev stenhård överallt. Det tillkom även nya aktörer i vår nisch, bland annat en väletablerad Volvoåterförsäljare utanför Ipswich med stor reklambudget. De erbjöd rabatter från start, även för kunder som köpte för småpengar, berättar Mikael Sällström.

Från advokat till mekaniker

Redan 1975, under studieåren, hade Mikael Sällström köpt en röd Volvo PV Sport av årsmodell 1965. Senare började han fundera över om det kanske var där den verkliga passionen fanns. Kring 1984 tog han tjänstledigt från arbetet som advokatlärling och blev mekanikerlärling hos LH Motors, en av Englands dåvarande främsta specialister på klassiska Volvobilar.

– Jag lärde mig det mesta om gamla Volvobilar, hur de är sammansatta och hur servicen behöver skötas. Några år senare startade jag företaget Classic Volvo Imports, som senare blev CVI Automotive i samband med flytt till Sverige.
Sedan starten för mer än trettio år sedan har företaget förändrats och utvecklats i flera omgångar. Redan under de första åren började CVI köpa in och lagerhålla reservdelar direkt från tillverkare och nytillverka utgångna reservdelar.

– I slutet av nittiotalet flyttade jag hem verksamheten till Sverige och etablerade kontor, verkstad och lager i Hudiksvall. Med flytten fick vi kontakt med många duktiga svenska tillverkare och reservdelsleverantörer, samtidigt som vi utökade antalet utländska leverantörer.

Valde Orio Logistics som logistikpartner

I dagsläget har CVI Automotive 1 500 leverantörer över hela världen. Kunderna finns där det finns klassiska Volvobilar, det vill säga lite varstans i världen. Stora marknader är Sverige, Norge, Holland, Tyskland, Danmark, Storbritannien, Japan, Malaysia, USA och Frankrike. Sedan ett par år har CVI Automotive sitt kontor och verkstad i Gnesta och sedan 2018 finns lagret hos Orio Logistics i Nyköping, några mil bort.

– Tidigare hade vi ett eget lager och egen lagerpersonal. Vi sorterade, plockade och packade själva, men det var mycket arbetsintensivt. Nu har vi låtit proffsen på Orio Logistics sköta logistiken, så att vi kan fokusera på våra leverantörer, kunder och på vår webbutik, säger Mikael Sällström.

”Reservdelslogistik en utmaning”

Han berättar att Orio Logistics valdes på grund av företagets långa erfarenhet av reservdelshantering för bland annat SAAB och för att de finns nära.

– Reservdelslogistik till kräsna kunder är en utmaning. Det gäller att vara både snabb, noggrann och effektiv. För mig själv har det tagit lite tid att vänja mig vid att inte ha alla grejer tillgängliga i huset. Nu börjar det mesta falla på plats och vi har en bra dialog och är riktigt nöjda med vårt samarbete, även om det alltid kan finnas utrymme för ytterligare förbättringar, säger Mikael Sällström med ett leende.

Våra kundcase