Sjö&Hav utvecklas vidare med Orio Logistics

Kundcase / 15 mars, 2019

Sjö&Hav Outdoor Care har valt att samarbeta med Orio Logistics för infrakt. Lagerhållning och distribution av sina miljöanpassade, svensktillverkade mygg- och fästingmedel, tvål, schampo och diskmedel för användning i saltvatten.

Sjö&Hav Outdoor Care

– Vi har letat efter en stark och flexibel logistikpartner som kan stötta oss i en svårplanerad tillväxt. Med Orio Logistics klickade det direkt, säger Åsa Plahn, marknadschef och en av grundarna av Sjö&Hav.

Sjö&Hav har sin högsäsong från maj-augusti då merparten av årsförsäljningen sker. Det är givetvis helt avgörande att produkterna kan produceras och levereras snabbt för att vara tillgängliga hos Sjö&Havs hundratals återförsäljare i hela Skandinavien. Några av de största återförsäljarna är Apoteket AB, Lloyds Apotek, Addnature, Naturkompaniet, båttillbehörsbutiker och andra aktörer inom fack- och dagligvaruhandeln.

– Det är roligt att Sjö&Hav värdesätter vår förmåga att fungera som en flexibel logistikpartner som kan hantera även relativt små kunder med professionalitet och närhet. Det är precis så vi vill att det ska vara, säger Martin Lennbom, affärsområdesansvarig för Orio Logistics.

Orios logistikcenter strax utanför Nyköping är navet i verksamheten. Logistikcentret är automatiserat, har avancerade säkerhetslösningar och är anpassat för att hantera bland annat e-handel, returer, livsmedel och farligt gods. I det moderna logistikcentrat lagerhålls 70 000 artiklar på en yta om 73 000 kvadratmeter. Dagligen expedieras upp till 30 000 order och ett femtiotal långtradare avgår dagligen med gods från Nyköping för vidare distribution till mottagare i hela världen.

Sjö&Hav Outdoor Care är ett unikt koncept som lanserades 2004 med en saltvattentvål som första produkt. Sedan dess har sortimentet av miljöanpassade, svensktillverkade produkter breddats och består av mygg och fästingmedel samt tvål, schampo och diskmedel anpassat för användning i saltvatten. sjohav.se

Våra kundcase