AB Annas Pepparkakor i väljer Orio Logistics som partner

Kundcase / 2 mars, 2018

Företaget AB Annas Pepparkakor – Sveriges ledande producent av pepparkakor – har valt Orio Logistics som lager- och logistikpartner för att lagra och distribuera affärskritiska volymer i samband med julförsäljningen.

Logo för Annas Pepparkakor

– Vi har stort förtroende för Orio Logistics och ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Peter Johannesson, Plant Manager för Annas Pepparkakors tillverkning i Tyresö, söder om Stockholm.

Avtalet löper under tre år och Orio Logistics har i samband med den aktuella affären erhållit tillstånd att lagra livsmedel. AB Annas Pepparkakor har en försäljningstopp under december. En majoritet av produktionen går på dock export till ett 20-tal länder världen över.

– Den här affären visar att vi har förmåga och förutsättningar att samverka med olika typer av kunder som har olika produkter och behov. Gemensamt för alla är att de värdesätter vår logistikkompetens, kundnärhet och flexibilitet, säger Martin Lennbom, affärsområdesansvarig för Orio Logistics.

Orios logistikcenter strax utanför Nyköping är navet i verksamheten. Logistikcentret är automatiserat, har avancerade säkerhetslösningar och är anpassat för att hantera bland annat e-handel, returer, livsmedel och farligt gods. I det moderna logistikcentrat lagerhålls 70 000 artiklar på en yta om 73 000 kvadratmeter. Dagligen expedieras upp till 30 000 order och ett femtiotal långtradare avgår dagligen med gods från Nyköping för vidare distribution till mottagare i hela världen.

Våra kundcase